Iskustva

’’2004.godine utvrđena mi je Koksaki virusna infekcija. Do tada sam godinama lutala od lekara do lekara i nisu mogli da mi postave dijagnozu. Bila sam konstantno nervozna, imala probadanje u grudima, lupanje srca, visok pritisak i neizdržive bolove u zglobovima. Lekari su rekli da nema pomoći i dali mi lek protiv bolova po potrebi i preporučili mirovanje i odmaranje. A ja sam se i dalje osećala katastrofalno loše. Rezultati IgG antitela rađeni u junu 2005.godine  bili su 266,5 i varirali su oko te vrednosti u naredne skoro 3 godine.

Za preparat GD-poly čula sam na televiziji i nisam verovala da će pomoći, ali toliko sam bila očajna da sam odlučila da probam bilo šta. Posle petnaest dana sam osetila smanjenje bolova u zglobovima i odlučila da iskontrolišem antitela. Nisam mogla da verujem kada sam videla da su mi vrednosti IgG antitela pale na 222.4! Pad se nastavio i dalje vrednosti izmerene 12.maja bile su 129.04, a u junu su pale na 67,79 tj. bile su u granicama normale!

’’Osećala sam se sjajno, nisam imala ni probadanje u grudima, ni bolove u zglobovima, pritisak mi je bio normalan, bila sam srećna i raspoložena. Prestala sam da uzimam GD-poly i zbog toga se i sad kajem. Pre dvadesetak dana svi simptomi su se vratili, a ja sam postala očajna. Izvadila sam krv i videla da su mi vrednosti IgG antitela skočile na preko 270!

Ponovo sam počela da uzimam GD-poly i već osećam poboljšanja. Više ga se ne odričem ni po koju cenu! ’’

Žena, 37 godina iz Smedereva

Dijagnoza: Koksaki virus infekcija

“Još 1996 godine  mi se prvi put javila alergija. Najpre samo kao curenje nosa, a zatim su se tegobe pogoršavale , kijavica, crvenilo i svrab očiju. A nakon toga mi je bilo još gore jer sam imao osećaj da svi problemi silaze u grlo.  Pokušavao sam na razne načine da rešim problem – tablete, sprejevi protiv alergije i dr . Ipak, posle stanje mi se nije popravljalo. Čak sam imao osećaj da mi se od sprejeva nos još više zapuši i kompletno zatvori.

Čuo sam za Immuno GD-poly i počeo da ga koristim kada su se tegobe već uveliko javile. U toku prve kutije sam osetio poboljšanje, a ispio sam do kraja sezone ukupno četiri pakovanja. Osećao sam se nemerlijvo bolje u odnosu na ranije: nije mi više nos curio i nije bio zapušen, a kijanje je u potpunosti nestalo.

Ove godine alergije nema, jer sam počeo na vreme da pijem Immuno GD-poly … ”

Muškarac,

Dijagnoza: Alergija na trave i drveće

Mučim se sa alergijom već 15 godina. Uzimao sam razne lekove, ali mi ništa nije pomagalo.
Pre nekih deset godina sam čak išao u Klinički centar da primam vakcine da bi postao otporan, ali mi to nije pomoglo.
Najgore mi je tamo negde od 15. avgusta i tokom čitavog septembra, kada tegobe postaju nepodnošljive.
Naizmenično curenje nosa i zapušenost … Jak svrab očiju i kijavica …  
Zbog toga se uvek trudim da u to vreme odputujemo na more .

Prošle godine sam čuo za Immuno GD-poly prvo na tv-u, a onda i u novinama pa sam pozvao i poručio preparat.
Počeo sam mesec dana ranije i sezonu proveo gotovo bez tegoba. Kijavica, i svrab očiju su u potpunosti izostali.
I samo sam s vremena na vreme ujutro osećao blagu zapušenost nosa.
Rešio sam da ove godine krenem još ranije da bi u potpunosti rešio svoje probleme …”

Muškarac,

Dijagnoza: Alergija na korove – Ambroziju

Prve tegobe pojavile su se još pre dvadesetak godina. Dugo vremena nije znala da je u pitanju alergija, već je lečila kijavice i upalu grla. Pre otprilike 10 godina, tegobe su se pojačale i bile izražene naročito u osmom mesecu. Bilo je strašno – imala je kako kaže jako velike probleme. Pored kijavice, curenja nosa i kašlja, javio joj se u periodu cvetanja ambrozije i potpun gubitak glasa (promuklost). Veoma brzo se zamara – česti su kratak dah, gušenje i nedostatak snage za najosnovnije fizičke aktivnosti.

Tada je prvi put i uradila alergo test i rečeno joj je da je alergična na sve vrste trava i korova.
Do sada je koristila različite tablete iz grupe antihistaminika, dve godine je primala depo injekcije koritikosteroida, a prošle godine su joj propisali i pumpicu za olakšavanje disanja.

Ove godine tegobe su se javile već krajem februara. Obzirom da svekar čita Kurir, suprug je pronašao tekst o preparatu Immuno GD-poly i pozvao nas. Kako sama kaže bila je vrlo skeptična jer ne veruje u tu vrstu reklame. Međutim, već puna dva meseca koristi Immuno GD poly neprekidno. Koristiće ga i narednog meseca. Tegobe su se potpuno povukle, ima minimalno curenje nosa, ali kako kaže, to je potpuno beznačajno u odnosu na tagobe koje su se javljale prethodnih godina. Nema gušenja, ne zamara se i nije imala potrebu da koristi bilo koji drugi lek ili pumpicu.

Po ceo dan je u polju i na njivi, radi sa suprugom i kako sama kaže: “Evo šta da vam kažem, sad ste me zatekli u plasteniku. Na to prethodnih godina nisam mogla ni da pomislim.  Svima bih preporučila GD-poly.

Žena, 40 godina, iz okoline Šida.

Dijagnoza: Alergija na polen

Do svoje četrdesete godine nije imala smetnje alergijske prirode. 2001. godine joj se kako kaže “iz čista mira” u aprilu mesecu pojavila alergijska reakcija u vidu neprekidnog kijanja i suznih očiju. Sledeće godine situacija se pogoršala, oči su joj buknule i imala je problema sa disanjem. Tada je utvrđeno da je alergična na korove, trave i polen drveća. Rađena joj je desenzibilizacija na koju je burno reagovala, a alergije su se samo pogoršale. Počele su da se javljaju i alergije na hranu ( breskve, jagode…).

Godinu dana kasnije alergija se javila ranije, početkom marta i pored kijanja, kašlja, peckanja u grlu i suznih, crvenih očiju, javilo se i jako gušenje. Tada joj je postavljena dijagnoza alergijske astme i prepisana terapija kortikosteroidima plus pumpica po potrebi.

2008. godine alergija joj se javila jako rano, početkom februara i kako kaže “bila je zabarikadirana u sobi”. Za GD-poly je čula preko prijatelja.

“Koristila sam terapiju i pumpicu do kraja februara i gurala nekako pošto nisam želela da ponovo idem na desenzibilizaciju. Međutim, ponestalo mi je terapije i odlučila sam da probam nešto novo. GD-poly sam počela da pijem u martu. Naredna dva meseca svakodnevno sam pila kapsule GD-poly, taj period sam inače provela u prirodi vozeći bicikl i baveći se sportom. Prvi put u poslednjih sedam godina uživala sam u proleću bez alergija, tako da ću svakako nastaviti da uzimam GD-poly.”

Žena, 47 godina iz Beograda

Dijagnoza: Alergijska astma

Zbog alergija na prašinu, grinje, korov i trave imala je česte kijavice, svrab grla, gušenja i kašalj. Kako kaže ’’kada kinem to bude po 20 puta zaredom’’.

Uzimala je terapiju koju joj je prepisao alergolog, pumpicu po potrebi i sprej za nos. Osim gušenja koje je prestalo, svi ostali simptomi su ostali: kašalj, česta kijanja, svrab očiju i grla.

Onda je počela da uzima GD-poly. Prvih par dana nije primećivala nikakvu razliku. Posle 10 dana kijavica se smanjila.

’’Nakon 15 dana smanjio mi se i svrab grla, a svrab očiju i kašalj su potpuno nestali. Sada još uvek ponekad kinem 1-2 puta, ali to je sve. Svi ostali simptomi su nestali posle 25 dana. Mnogo lakše dišem od kada uzimam GD-poly!’’

Žena, 31 godina iz Beograda

Dijagnoza: Alergijska astma