Šta je Ganoderma lucidum ?

Ganoderma lucidum je naučni naziv za vrstu crvene pečurke koja se nekada mogla pronaći u divljini, ali se sada uzgaja na specijalnim farmama pod neokrnjenim uslovima uzgoja. Ova vrsta pečurke je jedna od najpoznatijih i najcenjenijih lekovitih gljiva, posebno u dalekom istoku gde se koristi već duže od dve hiljade godina, a verovatno i mnogo duže. U Kini su njene blagodeti dokumentovane u drevnom kineskom tekstu Materia Medica božanskog farmera.

Prema kineskoj istoriji, nekada je postojala jedna vila koja je posedovala magičnu moć da pomogne ljudima da prebrode svoje probleme. Koristeći čudotvornu biljku ganoderma (reishi gljiva), ova vila je pomagala ljudima, te je zato nazvana Ganoderma vila. Danas, naučna istraživanja takođe potvrđuju da ganoderma može pomoći ljudima da ostanu zdravi i lepi.

Ganoderma – prirodni lek protiv alergija i jači imunitet

Alergijske reakcije su česte i mogu biti izuzetno neprijatne. Međutim, ekstrakt ganoderme može biti vaš saveznik u borbi protiv alergija. Naime, istraživanja su pokazala da ova gljiva može značajno inhibirati različite vrste alergijskih reakcija, uključujući astmu i dermatitis. Triterpeni, jedinjenje koje se nalazi u ganodermi, pruža antivirusne i antialergijske efekte, a inhibira i oslobađanje histamina, koji je glavni uzrok alergijskih reakcija. Polisaharidi, takođe prisutni u ganodermi, poboljšavaju sposobnost antitela da se bore protiv bakterija i virusa koji izazivaju alergijsku reakciju. Zbog svih ovih svojstava, ganoderma se pokazala kao korisna za lečenje alergija izazvanih atopijskim šokom, dermatitisom, polenskom groznicom, koprivnjačom, kao i alergijama na hranu i lekove.

Ganoderma je poznata po svojoj sposobnosti jačanja imunološkog sistema tela na prirodan način. Reishi pečurke ne samo da stimulišu imuni sistem, već i regulišu njegov rad. Osim toga, reguliše metaboličku ravnotežu i podstiče sintezu nukleinske kiseline u telu. Polisaharidi u Ganodermi povećavaju nivoe interferona u telu, što pomaže u oslobađanju proteina iz belih krvnih zrnaca. Ova bela krvna zrnca zauzvrat pomažu u inhibiciji širenja bolesti i jačanju imunološkog sistema. Zanimljivo je da su studije pokazale da pacijenti koji uzimaju Ganoderma suplemente imaju manje neželjenih efekata tokom hemoterapije i zračenja, a postoperativni oporavak im je brži i lakši. Uzmite u obzir blagotvorne efekte Ganoderme na imunološki sistem i poboljšajte svoje zdravlje na prirodan način.

Ganoderma lucidum – gljiva koja leči srce

Srce je vitalni organ koji omogućava normalno funkcionisanje celog organizma. Međutim, česte životne navike i stres utiču na njegov rad, što dovodi do srčanih oboljenja. Upravo tu u pomoć priskače ganoderma – gljiva koja se pokazala kao odlična u lečenju srca. Istraživanja koja su sproveli stručnjaci u Kini i Japanu pokazuju da ganoderma sadrži ganoderičnu kiselinu, koja poboljšava protok krvi i smanjuje potrošnju kiseonika u srčanom mišiću. Osim toga, ganoderma snižava nivo holesterola i sprečava zgrušavanje trombocita, što je često uzrok srčanog udara. Uz to, ova gljiva sprečava nakupljanje plaka u arterijama, što dovodi do ateroskleroze. Zanimljivo je da je jedna studija pokazala da konzumiranje ganoderme tokom samo dve nedelje može značajno smanjiti krvni pritisak. Zbog svih ovih svojstava, ganoderma se pokazala kao izuzetno korisna u očuvanju zdravlja srca. Stoga, ne čekajte da vas srčane tegobe uhvate nespremne, već uvedite ganodermu u svoju ishranu i sačuvajte srce zdravim!

Ganoderma štiti jetru i bubrege

Ganoderma je izuzetno efikasna u zaštiti jetre od oštećenja izazvanih različitim faktorima, bilo da su to fizički ili biološki faktori. Osim toga, ova biljka može da leči masnu jetru i cirozu izazvanu alkoholom. Osobe koje su u ranim stadijumima alkoholnih bolesti jetre, a posebno one koje još uvek nisu doživele ozbiljan gubitak funkcije jetre, mogu da se oslone na ganodermu u borbi protiv ove bolesti. Pored toga, ganoderma je od velike pomoći pacijentima koji pate od hepatitisa B i povišenih enzima jetre. Treba napomenuti da je hepatitis B prilično teško izlečiti i da je visok rizik od njegovog povratka nakon terapije. Međutim, moćna jedinjenja prisutna u ganodermi mogu da ubrzaju eliminaciju lekova i hemikalija iz jetre. Antioksidansi prisutni u ganodermi efikasno se bore protiv slobodnih radikala i stimulišu regeneraciju jetre.

Bubrežna bolest je ozbiljan zdravstveni problem koji može biti uzrokovan hroničnim nefritisom, dijabetičkim bubrežnim sindromom ili nefritisom. Visok nivo šećera i holesterola u krvi često dovode do ove bolesti, što dovodi do preopterećenja bubrega i sprečava krv da stigne do bubrežnih kapilara. Kao posledica ovoga, osobe koje pate od ove bolesti često osećaju umor, zadržavanje urina i uremiju. Međutim, Ganoderma je lek za bolest bubrega koji može biti od velike koristi. Ova gljiva je poznata po svojim sposobnostima da smanji proteinuriju i holeserolemiju, održavajući tako pravilnu funkciju bubrega. Zato ne čekajte i uključite Ganodermu u svoj režim ishrane kako biste sprečili ili ublažili simptome bolesti bubrega i poboljšali svoje opšte zdravlje!

Prirodni detoks organizma

Ukoliko želite da očistite svoje telo od nagomilanih toksina, Ganoderma je pravo rešenje za vas! Nakon što konzumirate ovu gljivu, ona će efikasno ukloniti sve otrove koji su se godinama nagomilavali u vašem organizmu zbog preteranog konzumiranja lekova i nezdrave hrane. Osim toga, Ganoderma podstiče stvaranje žuči i masnih kiselina, što dodatno ubrzava proces detoksikacije hemikalija iz vašeg tela. Kao rezultat toga, vaše telo postaje sposobno da upije više kiseonika nego ranije, čak do 1,5 puta više. Ova gljiva ima sposobnost da brzo oksigeniše vaše telo i prilagodi njegovu pH vrednost, što je ključno za opšte zdravlje organizma. Zato ne oklevajte i uključite Ganodermu u svoju ishranu već danas kako biste detoksifikovali svoje telo i osećali se sjajno!

Ganoderma lucidum za bolji san

Zdrav san je neophodan za održavanje dobrog zdravlja i raspoloženja. Kineski travari su oduvek cenili Ganoderma gljivu kao moćno sredstvo koje pomaže prirodan proces spavanja. Njeni sastojci stimulišu opuštanje i usporavaju rad mozga, čime se podstiče početak sna i postizanje dubljeg i kvalitetnijeg sna. Osim toga, redovna upotreba Ganoderme može smanjiti nivo stresa i teskobe, što će takođe poboljšati kvalitet sna i doprineti vašem ukupnom zdravlju. Uzimajući u obzir blagotvorne efekte Ganoderme na san, ne propustite priliku da poboljšate svoj san i poboljšate svoje opšte stanje sa ovim moćnim prirodnim suplementom.

Ganoderma za bolje raspoloženje i opuštanje

Ganoderma je dugo vremena poznata po svojim blagotvornim efektima na mentalno zdravlje. U Japanu se osušena Ganoderma često preporučuje kao prirodni lek za neuroze koje nastaju usled stresa iz okoline. Pored toga, nedavne studije su pokazale da redovno uzimanje Ganoderme može biti od velike pomoći pacijentima koji pate od Alchajmerove bolesti. Ovaj prirodni suplement pruža umirujući efekat, koji nije narkotik ni hipnotik, već radi na poboljšanju kognitivnih funkcija i poboljšanju raspoloženja. Uzmite u obzir blagotvorne efekte Ganoderme na mentalno zdravlje i iskoristite ovaj prirodni lek za poboljšanje vašeg raspoloženja i kognitivnih sposobnosti.

Ganoderma lucidum – saveznik u borbi sa godinama

Starenje je neizbežan deo života, ali ne znači da se ne možemo boriti protiv njegovih posledica. Jedna od najboljih odbrana od starenja leži u ganodermi, koja je poznata po svojim neverovatnim svojstvima. Polisaharidi koji se nalaze u ganodermi mogu da pomognu u podsticanju sinteze nuklearne DNK i povećanoj ćelijskoj deobi, što može odložiti početak starenja. Zato je ganoderma odavno prepoznata kao jedno od najmoćnijih sredstava za produženje životnog veka. Osim toga, ova čudesna biljka pomaže u upravljanju nekim od najtežih životnih prepreka, kao što su autoimune bolesti poput raka i drugih neurodegenerativnih bolesti. Sa ganodermom u našim životima, možemo se osećati zdravije, jače i spremnije da se suočimo sa godinama koje dolaze.

Ganoderma lucidum i Immuno GD-poly

U Immuno GD-poly preparatu, optimalna iskoristljivost najvažnijih sastojaka Ganoderme lucidum i njihova maksimalna koncentracija dobijeni su inovativnom biotehnološkom metodom ultrazvučnog otvaranja spora, pod strogo kontrolisanim uslovima. Na taj način dobijen je čist prah spora kome je dodat ekstrakt spora obogaćen prečišćenim polisaharidima.

Immuno GD-poly Ganoderma lucidum

Immuno GD-poly istovremeno jača vaš imunitet i garantovano vas štiti od sezonskih alergija kao što su alergija na polen i polenska kijavica, alergija na ambroziju, alergije na trave i drveće.