Zašto Immuno GD-poly?

  1. Nalazi se više od 15 godina na tržištu, detaljno je proučen i bezbedan za upotrebu
  2. Potpuno prirodan preparat, u kapsulama
  3. Sadrži čist prah i ekstrakt spora gljive Ganoderma lucidum (Reishi)
  4. Jedini preparat koji je dodatno obogaćen prečišćenim polisaharidima, koji predstavljaju jednu od najznačajnijih bioaktivnih supstanci ganoderme
  5. Maksimalna iskoristljivost najvažnijih sastojaka Ganoderme lucidum omogućena je inovativnom biotehnološkom metodom ultrazvučnog otvaranja spora, pod strogo kontrolisanim uslovima
  6. Zahvaljujući preko 200 bioaktivnih supstanci koje ganoderma sadrži, sistemski deluje na organizam i pomaže mu da na prirodan način, u skladu sa njegovim mogućnostima, nađe put do zdravog odgovora i ostvari neophodni balans (imunomodulatorni efekat), u periodima kada je on oslabljen ili reaguje prejako na nadražaje iz spoljašnje sredine. Doprinosi normalnoj funkciji imunog sistema, a naročito je značajan kod problema sa alergijama.
  7. Immuno GD-poly je proizveden u skladu sa GMP standardima i poseduje „Organic food certificate“

Immuno GD-poly je prirodni proizvod čiji je aktivni sastojak gljiva Ganoderma lucidum (Reishi), poznata po brojnim lekovitim svojstvima vekovima unazad. U Kini, Japanu i drugim zemljama Azije ona je izuzetno cenjena i opisuje se kao gljiva besmrtnosti, čudesna pečurka koja doprinosi opštem boljitku organizma i dugovečnosti. Brojna ispitivanja i studije su pokazale višestruke pozitivne efekte koje ispoljava i, pored toga, mnogi mehanizmi njenog delovanja još nisu otkriveni. Upotrebljava se širom sveta, a zbog izuzetne gorčine i jakog, neprijatnog ukusa, ona se ne jede – najčešća upotreba je u vidu čaja, kapsula, praha.

Da bi se razvila odrasla gljiva koja otpušta spore, potrebno je da prođe nekoliko meseci. Uz to, spore imaju dupli čvrsti omotač i zato je potrebno pažljivo izvući njihov sadržaj. U Immuno GD-poly preparatu, optimalna iskoristljivost najvažnijih sastojaka Ganoderme lucidum i njihova maksimalna koncentracija dobijeni su inovativnom biotehnološkom metodom ultrazvučnog otvaranja spora, pod strogo kontrolisanim uslovima. Na taj način dobijen je čist prah spora kome je dodat ekstrakt spora obogaćen prečišćenim polisaharidima.

.

Spore Ganoderme lucidum, između ostalog, sadrže organski germanijum i polisaharide, supstance za koju je pokazano da blagotvorno utiču na imunitet i ispoljavaju imunomodulatorni efekat. Ovaj efekat ogleda se u tome da pomaže organizmu i njegovom odbrambenom sistemu da, u skladu sa njegovim mogućnostima, nađe put do zdravog odgovora i ostvari neophodni balans, u periodima kada je on oslabljen ili reaguje prejako na nadražaje iz spoljašnje sredine.

Pored imunomodulatornog svojstva, Ganoderma lucidum (triterpeni koji se nalaze u njoj) pomaže da se smanji oslobađanje histamina, materije odgovorne za alergijske reakcije. Na taj način pomaže da se smanji rizik za nastanak alergije ali i smanje tegobe kada se ona javi: kijanje, suzenje, crvenilo i otok očiju i kapaka, nesnosan svrab i peckanje, curenje, svrab i začepljenost nosa, suvi kašalj, otežano disanje uz „zviždanje“ itd. 

Ispitivanja su takođe pokazala da Ganoderma lucidum potencijalno može da smanji rizik od nastanka kardiovaskularnih bolesti.